Voorwoord


RETURN

Na een lange zomerstop keert ons eerste elftal terug in het AFAS Stadion. De spelers en staf hebben genoten van hun vakantie en hebben een intensieve voorbereiding achter de rug. Op 24 juni kwam de selectie voor het eerst weer bij elkaar.

Er vindt inmiddels een aantal verschuivingen plaats binnen de selectie. Zo zijn er spelers vertrokken, met als uitschieters Alireza Jahanbakhsh die is vertrokken naar Brighton FC en Wout Weghorst, die de overstap heeft gemaakt naar VfL Wolfsburg. Het is weer mooi om te zien hoe spelers zich bij AZ kunnen ontwikkelen om vervolgens de stap naar de Premier League en de Bundesliga te maken.


Jop van der Linden is naar Sydney FC (Aus), keepers Gino Coutinho (NEC) en Nick Olij (verhuurd aan TOP Oss) zullen een ander doel verdedigen. Wij wensen hen veel succes.


Nieuw bij de A-selectie zijn Rody de Boer, Léon Bergsma, Henri Weigelt, Dorin Rotariu en Bjørn Johnsen. Ook zijn we blij dat Marko Vejinovic, die vorig jaar al werd gehuurd, nu definitief de overstap naar AZ heeft gemaakt. Ron Vlaar verlengde tijdens het trainingskamp zijn contract bij ons.


Dan FC Kairat. De nummer twee van de Kazachse ranglijst is nog volop actief in de reguliere competitie en streek deze week neer in Nederland. Met de Spaanse Carlos Alós Ferrer aan het roer van het eerste elftal won het in de eerste voorronde met respectievelijk 0-3 en 7-1 van UE Engordany uit Andorra.


De heenwedstrijd, afgelopen donderdagavond in Kazachstan, leverde ons niet het gewenste resultaat op. Op ruim 6.000 kilometer afstand werd er met 2-0 verloren. Donderdagavond hebben we minstens 90 minuten om dat recht te zetten, samen met uw steun!

Max Huiberts


Directeur Voetbalzaken