Voorwoord


MOOI AFFICHE

Competitieronde drie gaat van start en dit weekend staat er een mooi affiche op het programma. AZ – Vitesse in het AFAS Stadion. We zijn in de competitie goed uit de startblokken gekomen. AZ voert de ranglijst van de Eredivisie aan na de winst op NAC Breda (5-0) en FC Emmen (1-4).

Die goede reeks willen we graag vasthouden. Dit weekend moeten we het opnieuw laten zien, nu tegen Vitesse. De laatste ontmoeting met de Gelderlanders, in Alkmaar, was een spectaculaire wedstrijd. Ook was het een doelpuntrijk duel: Nog voor rust stond het 3-2, uiteindelijk werd het met 4-3 beslist in het voordeel van AZ.


Vitesse boekte tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen een ruime zege op FC Groningen. Afgelopen weekend speelden de Arnhemmers gelijk (1-1) op bezoek bij sc Heerenveen. Vitesse haalde deze week de Noorse Martin Ødegaard op huurbasis terug naar Nederland. Eerder kwam hij al uit voor sc Heerenveen. 


In deze editie van AZ Speelt leest u een interview met Fredrik Midtsjø. De Noorse middenvelder blikt terug op zijn voorbereiding en hij vertelt onder meer over de recente geboorte van zijn eerste kind. Daarnaast leest u een interview met Bryan Linssen, de oud-ploeggenoot van Oussama Idrissi. Hij blikt terug op hun periode bij FC Groningen.


Ik wens u veel plezier bij de wedstrijd.

Max Huiberts


Directeur Voetbalzaken