VOORWOORD


OPRICHTEN

Vorige week was een moeilijke week voor ons. We verloren de belangrijke bekerwedstrijd van NAC en uit bij FC Twente kregen we nog een keer het deksel op de neus. Bovendien verloren we tijdens die wedstrijd ook Stijn Wuytens. Hopelijk herstelt hij snel en zien we hem gauw weer terug op het veld.

Afgelopen donderdag ontvingen we de Oostenrijkers van LASK Linz. Het werd, mede ook door de harde wind, een vechtwedstrijd zoals we hadden verwacht. De ploeg heeft geen enkel moment opgegeven en bleef voor een resultaat gaan. In de slotfase van de wedstrijd zette we de eindstand (1-1) op het scorebord. Teun Koopmeiners was voor de elfde keer trefzeker vanaf elf meter en tekende daarmee voor de 250e goal van AZ in Europa. Met deze uitslag hebben we volgende week nog een kans om door te komen. Eerder dit seizoen hebben we dat tegen FC Antwerp ook al laten zien.

In deze editie van AZ Speelt leest u een interview met de extroverte en goedlachse Yukinari Sugawara. Het is bijzonder dat Yuki zich zo razendsnel heeft aangepast aan de Nederlandse cultuur. Toen ik hem van de week tegenkwam op de gang vroeg hij mij in het Nederlands: ‘Alles goed?’. Met andere woorden, ook de Nederlandse les werpt al zijn vruchten af.

Dit weekend ontvangen we PEC Zwolle, voor mij toch altijd een bijzondere wedstrijd gezien mijn roots en het misschien meespelen van mijn neefje Dean. We hopen ons tegen de Blauwvingers weer volledig op te richten in de competitie en de goede reeks die we hadden weer op te pakken.


Samen naar Victorie,


Max Huiberts


Directeur Voetbalzaken