Voorwoord


Eén trainer, 182 wedstrijden

In Alkmaar zijn we weer op winnende voet. Na het gelijke spel tegen Vitesse en Feyenoord en de teleurstellende nederlaag in Almelo, werd er afgelopen zondag met 1-3 van FC Groningen gewonnen. En donderdag gingen we op bezoek bij Alcides. In Meppel werd met 0-6 gewonnen en dus bekeren we verder. Ook mooi:  Marko Vejinovic maakte zijn officiële rentree en Oussama Idrissi tekende voor een hattrick.

Dit weekend wacht ons in eigen huis PEC Zwolle. Zijn trokken in de eerste zes speelronden slechts twee keer aan het langste eind. De Zwolse ploeg staat daarmee op een veertiende plaats. Afgelopen week ging PEC in de beker op bezoek bij hoofdklasser Staphorst. Met een treffer van Vito van Crooij verzekerden zij zich al vroeg in de wedstrijd van de volgende ronde.


John van den Brom kroont zichzelf dit weekend tot de langstzittende trainer in de clubhistorie. Afgelopen donderdag evenaarde hij Louis van Gaal al in Meppel (181 duels) en passeerde hij Georg Kessler (180 duels). Tegen PEC vinkt Van den Brom zij 182e duel in Alkmaarse dienst af. Voor de aftrap zullen we hem daarom huldigen.


In deze editie van AZ Speelt leest u een interview met Mike van Duinen. Hij maakte zijn Eredivisie-debuut in Den Haag onder trainer Van den Brom en draagt nu het shirt van PEC.

Ik wens u veel plezier bij AZ - PEC Zwolle!

Max Huiberts


Directeur Voetbalzaken