Voorwoord


GEDULD

Het AFAS Stadion maakt zich op voor het eerste Eredivisie-duel van het nieuwe seizoen. Net als vorig jaar, willen we dit jaar onze fans en gasten in het stadion vermaken met attractief voetbal.

De eerste wedstrijd van vorig seizoen staat bij ons allen in het geheugen gegrift. Al vroeg in de wedstrijd viel Calvin Stengs uit, met een lange herstelweg tot gevolg. Voor nu moet hij nog even toekijken en moeten we geduldig zijn. Stengs is hard op de weg terug en we verwachten dat hij snel bij de groepstrainingen zal aansluiten. Ook Ondrej Mihálik, die in februari bij Jong AZ geblesseerd uitviel, maakt mooie stappen in zijn revalidatie.


In deze AZ Speelt treft u een interview aan met Mitchell Te Vrede. Hij kwam van 2008 tot 2011 uit voor onze jeugdteams. Hij vertelt over zijn periode bij de AZ, zijn carrière en zijn terugkomst in Nederland na een Turks avontuur.


Van AZ sprak onze redactie met Dorin Rotariu. Onze Roemeense aanwinst debuteerde afgelopen week tijdens het Europese duel als rechtsbuiten. Hij is de eerste Roemeen die AZ komt versterken in de clubhistorie. We spraken hem over de vele talen die hij spreekt en over zijn favoriete positie. 


Voor nu wil ik u veel plezier wensen tijdens de wedstrijd. Samen met uw steun willen we de nare nasmaak van de Europese uitschakeling wegspoelen.

Max Huiberts


Directeur Voetbalzaken