VOORWOORD


Veiligstellen

Zaterdagavond in De Kuip beleefden we een domper. We slaagden er niet in om de strijd om plek drie nieuw leven in te blazen. Na een goede en aanvallende eerste helft, waarin we op voorsprong kwamen, gingen we in de tweede helft alsnog onderuit. Het verschil met Feyenoord is nu zeven punten. De achtervolging op plek drie moet nu plaatsmaken voor het veiligstellen van de vierde plaats.


In die strijd treffen we deze dinsdag Heracles aan, die aan een heel goed seizoen bezig zijn. De ploeg van Frank Wormuth staat op de vijfde plaats en zal deze speelronde een gooi willen doen naar de vierde plek. Afgelopen vrijdag won Heracles van sc Heerenveen met 2-1.


Ondanks de nederlaag van afgelopen zaterdag, viel er ook positief nieuws op te tekenen voor AZ: aanvaller Myron Boadu maakte zijn rentree. Na dik zeven maanden te hebben gerevalideerd, stapte hij tegen Feyenoord, dezelfde tegenstander als waar hij zijn blessure tegen opliep, voor het eerst weer binnen de lijnen.


In deze editie van AZ Speelt leest u een interview met aanvoerder Guus Til. De middenvelder vertelde onze redactie hoe zijn aanvoerderschap tot stand is gekomen en hoe zijn eerste jaar als jonge captain tot nu toe is verlopen.


Samen naar Victorie,


Max Huiberts


Directeur Voetbalzaken