Voorwoord


Oude bekenden

Dit weekend ontvangen we sc Heerenveen in het AFAS Stadion. Een duel met een historisch randje, want AZ heeft oud-spelers uitgenodigd voor deze wedstrijd. Dit jaar zijn onder meer te gast: Willem van Hanegem, Kees Kist, Kristen Nygaard, Hugo Hovenkamp, Pier Tol, Ronald Spelbos, Barry Opdam en Peter Wijker.

De resultaten van onze club vallen vooralsnog tegen. Na de nederlaag tegen Ajax werd er afgelopen week op ongelukkige wijze van FC Utrecht verloren. Een compliment voor onze supporters, die vol overgave achter de ploeg bleven staan. In goede en in slechte tijden. Dit weekend tegen Heerenveen hopen we weer op uw support te kunnen rekenen.


In deze editie van AZ Speelt spreken we met de man van de meeste assists tot nu toe dit seizoen: Thomas Ouwejan. Een gesprek met de Heiloose verdediger over zijn goede vriendschap met de tegenstander van dit weekend. De vriendschap van de in Heemskerk geboren Pelle van Amersfoort en Ouwejan zal binnen de krijtlijnen onopgemerkt blijven: beide spelers zullen vol voor de winst gaan.


Van de tegenstander sprak onze redactie met Michel Vlap. De aanvallende middenvelder maakte vorig seizoen zijn basisdebuut tegen AZ, waarbij hij scoorde. Afgelopen zondag benadrukte Vlap dat aan tafel bij Kees Jansma nog eens, waar onze doelman Marco Bizot, beiden te gast, op zijn beurt onderstreepte dat AZ er die dag met de volle buit vandoor ging.

Max Huiberts


Directeur Voetbalzaken