Voorwoord


Ranglijst

Na een week zonder de Eredivisie ontvangen we dit weekend FC Groningen in het AFAS Stadion. We hebben met de zege op Ajax (1-0) niet alleen een goede wedstrijd gespeeld, maar ook goede zaken gedaan op de ranglijst. De concurrentie morste punten. Vitesse verloor van Heracles en Feyenoord ging onderuit tegen Willem II, waardoor we in punten op gelijke hoogte zijn gekomen met de Rotterdammers.


De selectie ging dus met een goed gevoel de interlandperiode in. Marco Bizot sloot aan bij het Oranje van Ronald Koeman voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland (4-0) en Duitsland (2-3). Teun Koopmeiners en Calvin Stengs mochten zich melden bij Jong Oranje. Stengs, die binnenkort zal bijtekenen tot 2023, debuteerde tegen de Verenigde Staten in het oranje shirt.


De groep was donderdag weer compleet nadat de (jeugd-)internationals weer terugkeerden op het AFAS Trainingscomplex. De resultaten van Oussama Idrissi, Jonas Svensson, Bjørn Johnsen, Albert Gudmundsson, Owen Wijndal en Jasper Schendelaar leest u verderop in het magazine.


Groningen kende een moeizame start van de competitie. Het zag zelfs even de laatste plaats. Na de winterstop heeft Groningen de weg naar boven ingezet en staat de ploeg uit het Hoge Noorden inmiddels op de achtste plaats. 


In deze editie van AZ Speelt leest u een interview met Stijn Wuytens, die ook tegen Ajax weer minuten maakten. De Belg sprak met onze redactie over zijn blessure en hoe Alkmaar zijn thuis is geworden.

Ik wens u veel plezier bij AZ – Groningen.


Samen naar Victorie,

Max Huiberts


Directeur Voetbalzaken