Voorwoord


Lijn doortrekken

Daar was de overwinning waar naar werd gesmacht: In het bekertoernooi werd woensdag met 2-0 gewonnen van VVV-Venlo. Een dik verdiende overwinning. Met een gouden randje, want Calvin Stengs maakte zijn rentree. We eindigden daarmee de wedstrijd met zeven zelf opgeleide spelers in het veld. Dit weekend staat de laatste wedstrijd van het thuisdrieluik op het programma: De Graafschap reist af naar het AFAS Stadion.

John van den Brom sloot zijn carrière als speler af bij onze gasten. De oefenmeester van de Alkmaarders kwam twee seizoenen uit voor De Graafschap. Het De Graafschap van nu staat - met drie winstpartijen, één gelijkspel en zes verloren wedstrijd - momenteel vijftiende op de ranglijst.


Voorafgaand aan de wedstrijd is er aandacht voor Ferdy Druijf. De spits van Jong AZ is door de trainers en aanvoerders uit de Eerste Divisie verkozen tot Beste Talent van de eerste periode. Druijf was al zeker van een Bronzen Kampioensschild voor het topscorerschap met elf doelpunten, maar krijgt er na zijn sterke seizoenstart dus twee uitgereikt. Zijn broer Jordy overhandigt hem voor de aftrap de prijzen.


In het elftal van Henk de Jong zien we drie oud-jeugdspelers van AZ terug: Lars Nieuwpoort, Furdjel Narsingh en Robert Klaasen. Onze redactie sprak met laatstgenoemde. Hoe vergaat het Klaasen nu? Verder komt Teun Koopmeiners aan het woord. De middenvelder werd dit jaar opnieuw genomineerd voor de Golden Boy Award, een prijs voor het grootste Europese voetbaltalent onder 21 jaar.


Ik wens u veel plezier bij AZ - De Graafschap.


Samen naar Victorie.

Max Huiberts


Directeur Voetbalzaken