VOORWOORD


FERNANDO

De competitie gaat weer beginnen! Nadat we vorige week het seizoen al officieel aftrapten, klinkt dit weekend het startschot voor de competitie: AZ - Fortuna Sittard. Een wedstrijd met een primeur. Het is namelijk voor het eerst dat een Eredivisie-duel op zondag om 20:00 uur wordt afgewerkt.

Afgelopen donderdag bereikten we, na winst op BK Häcken, de derde voorronde van de Europa League. Nadat we in Alkmaar doelpuntloos gelijk hadden gespeeld, waren we op het kunstgras in Zweden met aanvallend spel te sterk voor de thuisploeg: 0-3. Aanstaande donderdag spelen we tegen FC Mariupol in Oekraïne.

Dat komt later, nu eerst de focus op de competitie. Sjors Ultee maakt dit weekend zijn officiële debuut als hoofdtrainer van Fortuna Sittard. Tijdens de oefencampagne won zijn ploeg met 0-1 van Bayer Leverkusen, een knap resultaat.

Het zal u niet ontgaan zijn dat voormalig AZ- en Fortuna-speler Fernando Ricksen al enige tijd aan de spierziekte ALS lijdt. De supporters van beide clubs steken hem vandaag een hart onder de riem met een gezamenlijke steunbetuiging. In de twaalfde minuut zal er applaus klinken voor Fernando.

Samen achter Fernando, Samen naar Victorie.

Max Huiberts


Directeur Voetbalzaken