Voorwoord


Belang

Afgelopen week werd bekend dat, volgens de aanvoerders van de Eredivisie, het AFAS Stadion beschikt over de tweede beste grasmat van Nederland. Een compliment naar onze groenvoorziening. Ook tijdens de winterstop is er hard gewerkt aan de grasmat. Maar, de winterstop zit erop en de eerste officiële wedstrijd van het jaar staat voor de deur. Zaterdagavond openen we in eigen huis de tweede seizoenshelft tegen FC Utrecht.

Dick Advocaat en zijn manschappen bezetten de vierde plaats van de ranglijst. De winst op FC Utrecht kan ons weer op gelijke hoogte brengen. Het verschil is slechts drie punten. Alle wedstrijden zijn van belang, maar in zo’n eerste wedstrijd, direct na de winterstop, kan je met een overwinning gelijk weer het goede gevoel van de weken voor de winterstop oppakken.

Onze doelstelling is bekend, we willen in de top-4 eindigen en ons kwalificeren voor Europees voetbal. Ik heb veel vertrouwen in de groep die er staat. Vorige week heb ik kunnen zien hoe de ploeg van John van den Brom zich in Belek, Turkije, heeft voorbereid op de rest van het seizoen. Er is intensief en goed getraind. Die lijn is in Nederland doorgezet.

In deze editie van AZ Speelt leest u een interview met Mats Seuntjens. De geboren Bredanaar presteert goed. Onze redactie vroeg hem naar het typische ‘Mats Seuntjens-doelpunt’. Ook in Turkije was Seuntjens goed voor twee doelpunten tijdens het oefenduel met Fenerbahce.

Het stadion is uitverkocht en het team is hongerig.


Ik wens u veel plezier bij AZ - FC Utrecht.


Samen naar Victorie.

Max Huiberts


Directeur Voetbalzaken