Voorwoord


Vierde

Na een goede serie in de competitie staan we inmiddels op een plek bij de eerste 4. Een positie die we volgens de doelstelling, top-4 Eredivisie, nastreven. We zijn na de winterbreak goed begonnen. Er werd gewonnen van FC Utrecht en sc Heerenveen, mede daardoor passeerden we Vitesse, FC Utrecht en Heracles Almelo op de ranglijst.


Dankzij de overwinning op Vitesse staan we voor de zevende keer in acht jaar tijd in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Willem II kwam als tegenstander in de halve finales uit de loting. Die uitwedstrijd wordt op 28 februari gespeeld. De verkoop start aankomende week.


Voor het eerst in de geschiedenis van de Eredivisie komt FC Emmen dit weekend naar het AFAS Stadion. De club uit Drenthe heeft al een reeks spectaculaire wedstrijden gespeeld dit seizoen. Het speelde twee weken geleden verrassend gelijk tegen de koploper PSV. De club maakt op mij een stabiele en solide indruk en staat daarom ook op een plek die aan het einde van het seizoen voor lijfsbehoud zorgt.


In deze editie van AZ Speelt leest u een interview met Jonas Svensson. De rechtsback is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen in Alkmaar. Mooi weetje: de Noor gaf het interview volledig in het Nederlands.

Ik wens u veel plezier bij AZ - FC Emmen.

Max Huiberts


Directeur Voetbalzaken