Voorwoord


Focus terug

Afgelopen week stond de schijnwerper gericht op onze club. Het werd bekend dat er aan het einde van het seizoen een trainerswissel zal plaatsvinden. We werden hierdoor enigszins verrast. In de normale gang van zaken is het zo dat we, als er wat te melden is rondom de positie van de hoofdtrainer, dat altijd na de winterstop communiceren. Het is daarom betreurenswaardig dat het nieuws zo vroeg naar buiten is gekomen.


Het is voor nu dan ook nog te vroeg om al terug te blikken. De focus ging begin deze week al snel weer op de wedstrijd. Dit weekend wacht Excelsior. Vorige week pakten we de draad weer op door met drie mooie doelpunten te winnen van Fortuna Sittard. Dat bezorgde ons de aansluiting op de ranglijst.


De Rotterdammers staan momenteel op de dertiende plaats. De club liet Adrie Poldervaart dit seizoen debuteren als trainer in het betaalde voetbal. Een bijzondere promotie. De huidige hoofdtrainer was actief als amateurtrainer en binnen Excelsior als fysiotherapeut.


Bij Excelsior treffen we een bekend gezicht: Mounir El Hamdaoui. In 2002 debuteerde hij, in het shirt van de Kralingers, in het betaalde voetbal. In de seizoenen tussen 2007 en 2010 en in 2015 kwam hij uit voor AZ in het AFAS Stadion. Afgelopen jaar trainde hij nog een aantal weken met het eerste elftal mee onder John van den Brom.


In deze editie van AZ Speelt leest u een interview met Calvin Stengs. De 19-jarige vleugelspeler speelde in Sittard voor het eerst in AZ 1 de hele Eredivisie-wedstrijd vol.


Ik wens u veel plezier bij AZ - Excelsior.


Samen naar Victorie.

Max Huiberts


Directeur Voetbalzaken