VOORWOORD


Start

Het gaat weer beginnen. De eerste officiële wedstrijd van het seizoen spelen we op het Europese toneel. Daar hebben we afgelopen seizoen hard voor gewerkt. En de ploeg die dat bereikt heeft, is grotendeels intact gebleven. Het eerste doel van het elftal is de groepsfase van de Europa League.

BK Häcken zit middenin de competitie, is fit en heeft wedstrijdritme. Door de overwinning op Sundsvall, afgelopen zaterdag, klimt Häcken naar de derde plek in de Allsvenskan. Momenteel behaalden de Zweden dit seizoen 30 punten in 16 duels. Mälmo FF bezet de eerste plek, dat met één wedstrijd meer op 36 punten staat.

We kunnen terugkijken op een goede voorbereiding, voor het eerst onder leiding van onze nieuwe hoofdtrainer Arne Slot. Er is voor de voorbereiding bewust gekozen voor een oefenprogramma tegen allemaal serieuze tegenstanders, zodat we klaar zijn voor de wedstrijd van donderdagavond. We hebben goed gepresteerd tegen een aantal gerenommeerde clubs, tegen de kampioen van Griekenland PAOK wonnen we met 1-0 en ook Anderlecht (2-0) en Club Brugge (5-2) werden verslagen. Het gaat tegen BK Häcken maar om één ding: de volgende ronde halen!

Samen naar Victorie.

Max Huiberts


Directeur Voetbalzaken