Voorwoord


Derby

Dit weekend wacht de Noord-Hollandse derby in het stijf uitverkochte AFAS Stadion. Het resultaat (0-0) van afgelopen zondag in Zwolle viel tegen. Het spel dat we de eerste helft op de mat legde was niet goed. Ondanks dat we de tweede helft beter gingen voetballen, bleven de drie punten uit. 


Ajax is in een winning mood de laatste periode. Het succes in Madrid heeft de ploeg een mentale boost gegeven en de nodige lof geoogst. Woensdag moest de ploeg van Erik ten Hag aantreden tegen PEC Zwolle, tijdens het veelbesproken inhaalduel. Net als wij had ook Ajax moeite met de ploeg uit Zwolle.

Beide ploegen moeten dit weekend voor de volle buit gaan om hun doel voor ogen te houden. Bij AZ kijken we omhoog naar de derde plaats, in Amsterdam wordt er geaasd op de koppositie. 

Dit weekend nemen we afscheid van Wout Weghorst. Afgelopen seizoen vertrok Wout naar VfL Wolfsburg in Duitsland. De arbeidslustige spits draait een goed jaar in de Bundesliga, hij heeft tot nu toe tien treffers op zijn naam staan. Voorafgaand aan de wedstrijd zal hij achttien ballen het publiek in schieten, één voor elk gemaakt Eredivisie-doelpunt tijdens afgelopen seizoen.

In deze editie van AZ Speelt leest u een interview met Ron Vlaar. De routinier sprak met onze redactie over de voorwaarden van zijn fitheid, spelplezier en de resultaten dit kalenderjaar.


Ik wens u veel plezier bij AZ - Ajax.


Samen naar Victorie!

Max Huiberts


Directeur Voetbalzaken