ACTUEEL

AZ-nieuws

AFSCHEID WEGHORST


AZ neemt zondag voor de thuiswedstrijd tegen Ajax afscheid van Wout Weghorst.

De spits speelde tussen 2016 en 2018 86 officiële wedstrijden voor AZ (64 Eredivisie, 10 KNVB Beker, 12 Europa League). Hierin scoorde hij 45 keer. Weghorst speelde twee achtereenvolgende Bekerfinales (2016 en 2017). In zijn tweede bekertoernooi werd hij topscorer met negen doelpunten.

VfL Wolfsburg

In de zomer van 2018 vertrok Weghorst naar VfL Wolfsburg, uitkomend in de Duitse Bundesliga. Hij speelde tot nu toe 27 wedstrijden voor Die Wölfe: 25 competitie-duels en twee wedstrijden in de DFB Pokal. Hij scoorde tien keer.

Achttien ballen

In zijn laatste seizoen bij AZ maakte Weghorst achttien competitie-doelpunten, wat hem een derde plek in het topscorersklassement van de Eredivisie opleverde. Zondag schiet de spits dit aantal gesigneerde ballen het publiek in.

AZ QUIZ


Welke speler kwam niet voor AZ én Ajax uit? John Bosman, Niklas Moisander, Demy de Zeeuw, Stanley Menzo, Shota Arveladze, Henk Timmer, Pius Ikedia of Kolbeinn Sígthórsson?

VERKEERSHINDER:

LEEGHWATERBRUG 25 AUGUSTUS WEER IN GEBRUIK


De provincie Noord-Holland voert ingrijpende werkzaamheden uit aan de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar. Daarom het advies om tijdig te vertrekken richting thuisduels van AZ.

De werkzaamheden duren tot 25 augustus 2019 en kunnen ernstige verkeershinder veroorzaken, zeker tijdens de spitsuren.

SAMEN NAAR VICTORIE

STEUN AZ TEGEN FC GRONINGEN


AZ speelt zaterdag 30 maart thuis tegen FC Groningen. Ben jij erbij in het AFAS Stadion?


Kijk op AZ.nl voor alle kaartverkoop-info.

ALLE VIDEO’S ZIEN?

VOLG AZ OP YOUTUBE!


Wil jij interviews, samenvattingen en persconferenties zien?

GÖZÜBÜYÜK FLUIT AZ - AJAX


Serdar Gözübüyük fluit zondag de Eredivisie-wedstrijd tussen AZ en Ajax. De 33-jarige arbiter uit Haarlem wordt hierbij geassisteerd door Charl Schaap en Jan de Vries.


VAR

Christiaan Bax is door de KNVB aangesteld als vierde official. Pol van Boekel fungeert als Video Assistent Referee (VAR) en wordt hierbij bijgestaan door Terry Hoekstra.

100X AZ

HULDIGING SEUNTJENS


Mats Seuntjens speelde onlangs tegen Fortuna Sittard zijn 100e wedstrijd in het AZ-shirt. De aanvallende middenvelder speelt sinds de zomer van 2016 voor AZ. Voor de aftrap van AZ - Ajax wordt hij gehuldigd door de AZ-directie.

ORANJELEEUWINNEN NAAR ALKMAAR


Het AFAS Stadion is dinsdag 9 april het decor voor de oefeninterland van de OranjeLeeuwinnen tegen mede WK-ganger Chili. Dit betekent een primeur: het Nederlands vrouwenelftal speelde niet eerder in het stadion van AZ. De aftrap in Alkmaar is om 18:30 uur.

Tickets

Kijk voor alle kaartverkoop op OnsOranje.nl

Volg ons ook op social media: